Komende uit een kinderrijk brabants gezin met muzikale genen kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Vader was organist in de kerk, speelde in de harmonie en gaf les. Op jonge leeftijd leerde hij mij de beginselen van pianospel en muziek. Naast de piano werd ik steeds meer aangetrokken door de klank van de hobo. Het werd mij steeds duidelijker dat muziek als taal en klank mijn ding zou worden.
Na mijn studie hobo en piano aan het conservatorium volgt een traject van freelance musicus en docent.
Aangetrokken door de praktijk van de kamermuziek en het persoonlijke element van spel en klankkleur heeft mij ertoe aangezet mij te verdiepen in de ontwikkeling van de piano-bouw. Na de opleiding piano-techniek in Amsterdam opende zich de weg om “oude instrumenten” uit de 19e en begin 20e eeuw op waarde te schatten.
Als musicus, piano-technieker en stemmer heeft de piano-bouw van vóór de grote industriële mechanisatie en standaardisering mijn warme belangstelling.
De eigenheid in klankkleur, de verscheidenheid van coloriet (Frans, Duits, Engels), de persoonlijke touch van iedere bouwer, het veelkleurige klankpalet, de vormgeving en het gebruik van zorgvuldig gekozen materialen, dat alles fascineert mij.