BECHSTEIN

Bechstein vleugel 1925
Nr. 126656

Carl Bechstein richtte in 1853 in Berlijn zijn pianofabriek op nadat hij eerst in Frankrijk en Engeland het vak als pianobouwer had geleerd. Door zijn uitstekend vakmanschap en behept met een uitstekende handelsgeest kreeg hij in korte tijd grote faam en bekendheid en werden zijn instrumenten aangeprezen door piano virtuozen als Franz Liszt en Hans von Bülow.

Naast Steinway en Blüthner kwam ook Bechstein in de rij van de “top fabrikanten”. Londen, Parijs, Wenen, St. Petersburg, connecties met koninklijke families in heel Europa, dit alles deed de fabriek groeien tot de grootste bouwer tussen de jaren 1900 en 1910.

De tegenslagen na de eerste en tweede wereldoorlog waren geen reden om in te boeten op de kwaliteitsnorm. Tot 1996 is de fabriek zelfstandig gebleven, daarna spelen fusies een rol in het voortbestaan van de naam Carl Bechstein.

_2-naamkaartjeNaamkaartje

_3-verwijderen-stempennenUitschroeven van stempennen

_4-inzetten-stempennenNieuwe stempennen corrigeren op juiste hoogte

_3-verwijderen-stempennenKamstiften , kam en klankbodem

_6-genummerde-toetsenDe zwarte toetsen schoonmaken en opfrissen

_7-te-politoeren-zijaanzichtZijaanzicht, schraal van structuur. Schuren, inkleuren en politoeren is de werkwijze voor een mooi resultaat.

_8-pedalenPedaallier, aangetast door tijd en gebruik.

_9-beschadigd-kastwerkBeschadigingen bovenklep, dit betekent schuren plamuren, schuren plamuren enz. Tot een mooi egaal oppervlak. Dan volgt het politoeren.

_10-resultaatResultaat: oogverblindend!